جاهای دیدنی اطراف اصفهان که حتما باید دید
بیشک «اصفهان، نصف جهان»، با آثار تاریخی ارزشمند چند هزار ساله، یکی از مهمترین شهرهای گردشگری ایران بشمار میرود. بیشتر ما ناخواسته با شنیدن نام اصفهان تصویر سیوسهپل، میدان نقشجهان و یا گنبدهای فیروزهای رنگ باشکوهش در ذهنمان نقش میبندد. جاهای دیدنی اطراف اصفهان در نوع خود بینظیر هستند و مشابه آنها را در هیچ کجای جهان نمیتوان یافت.
هماطنور که گفتیم، نه تنها شهر اصفهان، بلکه اطراف اصفهان هم جاذبههای گردشگری فوقالعادهای دارند؛ اما بیشتر مسافرانی که به اصفهان سفر میکنند از جاهای دیدنی اطراف اصفهان غافل میشوند. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم بهترین جاهای دیدنی اطراف اصفهان را به شما معرفی کنیم.
دهکده گلستان کوه و لالههای واژگون افسانهای آن
در فاصله 12 کیلومتری از خوانسار منطقهای حفاظت شده به نام دهکده گردشگری گلستان کوه قرار دارد. گلستان کوه یکی از دیدنیهای اطراف اصفهان است و در حقیقت میتوان گفت که بهشت علاقهمندان به طبیعتگردی و کوهنوردی محسوب میشود. دهکده گردشگری گلستان کوه در کیلومتر 2 جاده خوانسار به سمت اصفهان و مقابل سد خاکی باغکل قرار دارد. اگر در فصل بهار به این منطقه سفر کنید میتوانید لالههای واژگون معروف را هم ببینید.
ساز دیگر جذابیتهای گلستان کوه خوانسار چشمههای جوشان طبیعی و گیاهانی است که خاصیت درمانی دارند.
این دهکده امکانات تفریحی رفاهی فراوانی دارد و برای طراحی آن از شهرکهای توریستی بینالمللی مدرن ایده گرفتهاند. دهکده گلستان کوه اصفهان دارای امکاناتی از قبیل هتل 5 ستاره، ویلاهای اجارهای، پارک آبی، استخر، سونا، جکوزی، زمینهای ورزشی، انواع رستوران، پارک، بازارچه و بازیهای تفریحی است. بهترین زمان سفر به گلستان کوه فصل بهار است.
کوه صفه
کوه صفه از دیگر جاهای دیدنی اطراف اصفهان محسوب میشود که به دلیل نزدیکی به اصفهان و امکانات تفریحی، ورزشی و رفاهی خوبی که دارد، در میان بازدیدکنندگان بسیار محبوب است. در واقع کوه صفه یکی از نمادهای شهر اصفهان بشمار میرود. در سفر به اصفهان میتوان از هر قسمت سطح شهر خودنمایی کوه صفه را دید. صفه با نورپردازی فوقالعادهای که دارد شبها دیدنیتر هم میشود.
کوه صفه اصفهان تقریبا همانند بام تهران است، چون وقتی بالای کوه صفه میروید تمام شهر اصفهان را زیرپایتان میتوانید تماشا کنید.
کوه صفه در جنوب غرب اصفهان قرار دارد و به خاطر برخورداری از ارتفاع مناسب و طبیعت بکر انتخاب خوبی برای دوستداران پیادهروی، کوهنوردی و سنگنوردی بشمار میرود. وجود صخرههای بزرگ و مرتفع یکی از ویژگیهای خوب صفه است که موجب گسترش ورزش کوهنوردی تخصصی و سنگنوردی شده است. مردم محلی به خاطر محیط سنگی صافی که کوه صفه دارد، این منطقه را صفه نامیدهاند.
از دیگر تفریحات کوه صفه تله کابین صفه است که با 50 کابین چهار نفره امکان رسیدن به بام صفه را آسان کرده است. این تله کابین 2 خط دارد. خط اول آن 1850 متر طول دارد و از بزرگراه شهدای صفه شروع شده و تا گردنه باد میرود. خط دوم تله کابین صفه هم با طول 650 متر از گردنه باد شروع میشود و به قله شاهدژ میرود.
از امکانات خوب دیگری که برای گردشگران در نظر گرفته شده میتوان به چند رستوران و کافیشاپ، پارک کوهستانی، باغ وحش، مرکز بولینگ با 10 خط بازی، شهربازی برای کودکان و بزرگسالان اشاره کرد. علاوه بر اینها، این منطقه جاذبههای طبیعی فراوانی دارد. گردنه باد، چشمه درویش، چشمه پاچنار، غارها و آبشارهای متعدد، زیباییهای این منطقه را دوچندان و دوستداشتنیتر کرده اند.
قلعه شاهدز کوه صفه که نام دیگر آن قلعه دیو است، جاذبه تاریخی این منطقه محسوب میشود. قلعه شاهدز یا قلعه دیو در شمال غرب و بلندترین نقطه کوه قرار دارد. معماری قلعه شاهدز به نحوی طراحی شده بود که کسی نتواند به راحتی درون آن راه پیدا کند. سازندگان قلعه تاریخی شاهدز با استفاده از پرتگاهها و دیوارههای کوه در نقاط مختلف، مسیر نفوذ به قلعه را بسته بودند.
کویر ورزنه
یکی دیگر از دیدنیهای اطراف اصفهان کویر ورزنه نام دارد. استان اصفهان کویرهای زیادی دارد اما کویر ورزنه که نام دیگر آن کویر خارا است، یکی از نزدیکترین کویرهای اصفهان محسوب میشود. فاصله ماسه زار ورزنه تا اصفهان حدود ۱۱۰ کیلومتر است و ریگزار ورزنه تقریبا ۱۷۰۰۰ هکتار وسعت دارد. ورزنه، واقع در مرکز ایران و از توابع بخش بن رود در شهرستان اصفهان است.
جالب است بدانید که ورزنه به خاطر چادرهای سفید رنگی که خانمها و دخترهای محلی بر سر میکنند به سفیدترین شهر ایران معروف است.
بهترین زمان سفر به کویر ورزنه یا کویر خارا فصل پاییز است، اما در فصل زمستان هم میتوانید به ورزنه سفر کنید ولی در مقایسه با پاییز دمای هوا پایینتر میرود. تپههای ماسهای کویر ورزنه شکلهای متنوعی دارند که به آنها تپههای هلالی، طولی و هرمی میگویند. تپههای هرمی ورزنه بسیار خاص و در نوع خود بینظیر هستند.
از جاذبههای دیدنی کویر ورزنه میتوان به تپههای شنی و ماسهای، کویر بیانتها، موزه مردمشناسی، قلعه قورتان، برجهای کبوتر اژیه و پل تاریخی نام برد. شتر سواری، سافاری، موتورهای چهارچرخ و زیپلاین نیز از دیگر جاذبههای تفریحی این منطقه هستند.
اگر هنگام سفر به اصفهان تصمیم گرفتید سری هم به کویر ورزنه بزنید توصیه میکنیم حتما کفش مناسب پیادهروی بپوشید و کرم ضد آفتاب بزنید. همچنین، کلاه و عینک آفتابی، لباس طبیعتگردی، آب آشامیدنی و لباس گرم اضافه همراه داشته باشید. در انتها توصیه میکنیم که حتما با تورهای گردشگری و یا راهنمای سفر متخصص به ورزنه بروید.
قنات مون اردستان؛ تنها قنات دو طبقه دنیا
قنات مون که در یکی از محلههای شهرستان اردستان در استان اصفهان قرار دارد، به عنوان عجیبترین و تنها قنات دو طبقه در دنیا شناخته میشود. قدمت ساخت این قنات تقریبا به بیش از 800 سال میرسد و در سال 1382 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
مساله عجیب در ساختار مهندسی قنات مون این است که در هر طبقه از این قنات آب به طور مستقل در جریان است، به نحوی که آب این دو طبقه با هم مختلط نمیشود. قنات مون که از شاهکارهای جالب مهندسی ایران باستان بشمار میرود، به عنوان عجیبترین و تنها قنات دو طبقه دنیا در تیرماه سال 1395 به ثبت میراث جهانی یونسکو رسید و از زیباترین جاهای دیدنی اطراف اصفهان است.
جالب است بدانید که آب قنات زیری گرمتر و آب قنات رویی شیرین و گوارا است و در گذشته به عنوان آب آشامیدنی استفاده میشد.
چادگان؛ گوهر درخشان دیدنیهای اطراف اصفهان
چادگان یکی از دیدنیهای اطراف اصفهان است که همانند جواهری سبز در میان کویر گسترده اصفهان میدرخشد. چادگان شهری کوچک است و بسیاری از اصفهانیها برای تعطیلات به روستای چادگان سفر میکنند. امکانات تفریحی رفاهی روستای چادگان به خاطر وجود دهکده گردشگری زاینده رود که در کنار سد چادگان قرار دارد، بسیار بالا است.
قدمت تاریخی چادگان اصفهان هنوز دقیقا مشخص نیست اما گفته میشود در دوران صفویه چادگان به خاطر نزدیکی به زاینده رود زمین حاصلخیز خوبی داشته و از موقعیت مناسبی برای زندگی برخوردار بوده؛ به همین دلیل در زمان شاه عباس اول ترک زبانان به چادگان کوچ کردند. در دوره صفویه چادگان پاراتاک نام داشت و یکی از آبادترین مناطق اصفهان محسوب میشد. به گفته مورخها اسکندر در این محل اقامت داشته و داستانهای مختلفی در این مورد روایت شده است.
Comments
Post a Comment