منارجنبان اصفهان بقعه ‏ای بر مزار شیخ عبدالله (+تصاویر)

 

منارجنبان,منارجنبان اصفهان,عکس منارجنبان

منارجنبان اصفهان

 

منارجنبان از بناهای شگفت انگیز اصفهان

یکی از معروف ترین آثار باستانی ایران که شهرت جهانی آن زبان زد است، منارجنبان اصفهان است. ساختمانی قدیمی با ۲ مناره ی زیبا و عجیب که ظاهرا متحرک هستند.

یکی از بناهای با ارزش و خاص اصفهان، بنای تاریخی منارجنبان است.

منارجنبان اصفهان؛ در واقع بقعه ‏ای است كه بر آرامگاه شیخی زاهد و عابد به اسم عمو عبدالله كه در ذی حجه سال 716 هجری قمری وفات یافته، ساخته شده است. این بنا در آغاز، تنها ایوانی بوده كه بعدها دو مناره معروف را به ساختمان آن اضافهکرده اند. منارجنبان بر سر راه اصفهان به نجف آباد در روستایی به اسم كاردالان قرار دارد.

 

منارجنبان,معماری منارجنبان,جاذبه گردشگری منارجنبان اصفهان

تصاویر منارجنبان اصفهان

 

بخش های مختلف منارجنبان

مناره های منارجنبان یکی از شاخص ترین قسمت های این بنا است. دارای ۲ مناره هر کدام به ارتفاع ۱۷٫۵ متر از سطح زمین است که با تکان خوردن هر یک از این مناره ها، مناره ی ديگر هم به لرزش در می آید.

 

مناره ها از جنس خشت هستند و روی مناره ها با کاشی های فیروزه ای، مشکی و سفید آراسته شده است. درون مناره ها هم پله های مارپیچی قرار دارد که به راحتی توسط آن ها میتوانید به پشت بام و بالای مناره ها بروید. كاشی های لاجوردی و فیروزه‏ای زینت بخش این بناست و بر روی آرامگاه نیز قطعه سنگی مرمری قرار دارد كه سوره یس از قرآن كریم حاشیه آنرا زینت داده است. كتیبه ‏های دیگری هم در این آرامگاه قرار دارد كه از آن جمله آنوبانینی می تواند به كتیبه‏ ای بر سنگ مرمر بالای سنگ اصلی كه از عمو عبدالله بعنوان یك مرد باخدا و زاهد نام می ‏برد؛ اشاره کند. 

 

منارجنبان,دلایل تکان خوردن منارجنبان,دلایل تکان خوردن منارجنبان

منارجنبان از جاذبه های گردشگری اصفهان

 

علت تکان خوردن منارجنبان

در ساخت منارجنبان از مصالح ساختمانی سبک استفاده شده است و همچنین فاصله ی بین دو مناره با هم و ارتفاع آنها از سطح ازمین کم است و تمام این عوامل سبب میشوند تا این مناره ها به حرکت در بیایند. هنگامی که به این بنا از نزدیک نگاه می کنید، احتمالا فهمیدن این مسئله که کل بنا در حال لرزش است اندکی عجیب باشد و به چشمتان نیاید که علت آن میتواند عظمت بنا باشد. ولی درصورتی که خوب دقت کنید می بینید که در جای جای این سازه علائمی گذاشته شده است که با تکان خوردن مناره ها، آن ها هم تکان می خورند و این موضوع به درک لرزش کلی ساختمان کمک می کند.

 

منطقی ترین دلیلی که برای تکان خوردن مناره ها وجود دارد، پدیده ی فیزیکی تشدید یا پدیده ی رزونانس است، زیرا مناره ها سبک معماری مشابهی دارند و تکان خوردن یکی روی دیگری اثر می گذارد.

Comments

Popular posts from this blog

پخت بریانی در اصفهان

موج پنجم کرونا در آستانه ورود به اصفهان/افزایش ۳۰ درصدی مواد مثبت

تامین کالاهای اساسی مورد نیاز در ماه مبارک رمضان