تنگ هرایرز
درباره تنگ هرایرز
قطعا یافتن مکانی که هم سر سبز باشد و هم آبی زلال از آنجا رد شود، کار نسبتا دشواری است و در برخی از مناطق این امکانات با هم یافت نمی شود. تنگ هرایرز، محیطی است که در بین کوه های بلند و کوتاه شهرستان نور آباد ممسنی واقع شده و خود را در دل طبیعیت مخفی کرده است. یکی از نکات بسیار مورد توجه این تنگه، آب خوش رنگ آن است. چشمه تنگ هرایرز آبی نسبتا فیروزه ای رنگ دارد و همین موضوع سبب شده است تا افراد حتی از روی کنجکاوی، به آنجا بروند و پس از مشاهده نمودن منطقه، حیرت زده شوند. تنگ هرایرز با وجود این که تنها یکی از حاذبه های متعدد نورآباد ممسنی است؛ اما به تنهایی جایگزین بقیه جاذبه های گردشگری می شود. این مکان، هنوز به طور کامل برای تمام مردم آشکار نشده است و تنها افراد بومی و برخی از گردشگران از آن اطلاع دارند. به همین دلیل اکثر ماه های سال مخصوصا در زمستان خلوت است و کمتر کسی به آنجا می رود. البته هرچه در زمستان، طرفداران زیادی وجود ندارد، اما در تابستان و بهار، گردشگران نمی توانند هوس شنا کردن در آب خنک و خوش رنگ این تنگه را از دست دهند.
آب و هوای تنگ هرایرز چگونه است؟
قطعا تا کنون متوجه شده اید که تنگه در بین کوه ها قرار دارد و قطعا هم آب و هوای آن کوهستانی و خشک است. به همین دلیل توصیه نمی شود که در فصل زمستان برای بازدید از تنگ هرایرز بروید؛ زیرا ممکن است که دچار برف یا سرمای شدید شوید. البته این موضوع درست است که نور آباد ممسنی دارای آب و هوای گرم و خشکی است، اما به این معنی نیست که در فصل زمستان برف و باران دور این شهرستان را خط بکشد. اگر قصد بازدید از این بهشت مخفی و زیبا را دارید، می توانید در اوایل بهار که هوا هنوز کمی خنک است و یا تابستان به آنجا بروید و از آب هوای خنک کوهستانی تنگه لذت ببرید.
تاریخچه تنگ هرایرز
نام تنگه هرایرز، از روستای هرایرز که کمی در بالاتر از این تنگه قرار دارد بر گرفته شده است و تقریبا همان افراد محلی شهرستان نورآباد این نام را برای تنگه انتخاب کرده اند. البته امروزه از روستا به جزء چند ساختمان متروکه قدیمی، جزئیات زیادی مشاهده نمی شود، زیرا در سال های قبل، زلزله ای رخ داد و روستا به دلیل این که از خانه های خشت و گلی تشکیل شده بود، نسبتا از بین رفت و خانه های زیادی در آن ویران شدند؛ مردم محلی روستا هم به بقیه روستاهای اطراف یا شهرستان نور آباد ممسنی، مهاجرت کردند.
Comments
Post a Comment