موزه رضا عباسی از غنی ترین مجموعه های تاریخی - فرهنگی ایران
موزه رضا عباسی کجا قرار دارد ؟
معرفی موزه رضا عباسی
موزه ی رضا عباسی کجاست؟
موزه رضا عباسی در سال 1356 در مقابل دانشکده الکترونیک دانشگاه خواجه نصیر طوسی واقع در خیابان شریعتی تهران افتتاح شد و به یاد نقاش معروف کاشان رضا عباسی نامگذاری شد. این ساختمان در ابتدا متعلق به نمایشگاهی از مبلمان و دکوراسیون داخلی بود که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد معماری، برای مصارف موزه خریداری شده بود. موزه رضا عباسی را می توان یکی از غنی ترین مجموعه های تاریخی - فرهنگی ایران دانست، به طوری که در واقع نمونه کوچکی از موزه ملی ایران بود.
مجموعه های دیدنی موزه از هزاره دوم قبل از میلاد تا اوایل قرن 20 و دوره قاجار است. این موزه حدود 50 هزار شی عتیقه را در خود جای داده است اما متأسفانه تنها 700 مورد از آنها می توانند در سالن های موزه به نمایش درآیند. سایر اشیا تاریخی گاهاً در قسمت نمایشگاههای موقت به نمایش در می آیند.
مجموعه های به نمایش درآمده و ذخیره شده این موزه مربوط به دوره ای از هزاره 2 قبل از میلاد تا اوایل قرن 20 است که مربوط به اواخر دوره زمانی قاجار است. نمایشگرها به ترتیب زمانی مرتب شده اند، بنابراین بازدیدکنندگان می توانند در این بازه زمانی فرصتی برای مشاهده پیشرفت هنر، فرهنگ و فناوری داشته باشند. این تنظیم باعث شده است که موزه رضا عباسی با توجه به تاریخ هنر ایران بین سایر موزه های کشور بی نظیر باشد.
اشیا به نمایش گذاشته شده در این موزه شامل مصنوعات ساخته شده از خشت پخته شده، فلز و سنگ از دوران پیش از تاریخ تا سفال و اشیای فلزی، پارچه و نقاشی لاکی مربوط به دوره اسلامی است. از دیگر آثار هنری به نمایش درآمده در حافظه، نقاشی روی بوم و کاغذ، دست نوشته ها و جواهرات مربوط به دوران پیش از اسلام، علاوه بر هنر و فناوری و آثار خوشنویسی دوره اسلامی است.
اشیاء موزه ی رضا عباسی
تقریباً 50000 مورد در این موزه نگهداری می شود. این ساختمان دارای سه طبقه است که حرکت بازدیدکنندگان از طبقه سوم به پایین آغاز شده است. مواد نگهداری شده در موزه در پنج سالن به نمایش گذاشته شده است: سالن قبل از اسلام (طبقه سوم). سالن هنر های اسلامی 1 و 2 (طبقه دوم)؛ سالن مینیاتور و نقاشی ایرانی (طبقه اول)؛ سالن خوشنویسی (طبقه اول)؛ و یک سالن برای نمایشگاه های موقت (طبقه همکف). موارد در اینجا به ترتیب زمانی به نمایش گذاشته می شود که بازدید کنندگان می توانند روند تکامل هنر، تمدن و فرهنگ ایرانی را دنبال کنند. این سبک چیدمان در بین دیگر موزه های ایران بی نظیر است.
بخش حفاظت و مرمت موزه با دو آزمایشگاه و یک کارگاه آموزشی به مرمت و ترمیم نقاشی ها اختصاص یافته است، مواد فلزی و نسخه های خطی دست نویس که یکی از پیشرفته ترین کارگاه های مرمت در ایران محسوب می شود. بنابراین، ماموریت در اینجا نه تنها مرمت موارد موزه رضا عباسی است، بلکه آنها مرمت مواد مربوط به موزه های دیگر را نیز انجام می دهند. تالارهای موزه رضا عباسی علی رغم داشتن 50000 مورد در مجموعه خود، فقط 700 مورد را می توانند به نمایش بگذارند و سایر آثار گاه به گاه فرصتی برای نمایش پیدا می کنند.
Comments
Post a Comment