موزه موسیقی اصفهان

 موزه موسیقی اصفهان در خیابانی سرسبز، در محله قدیمی جلفا قرار دارد و نخستین موزه خصوصی موسیقی در ایران است. از این موزه کوچک با عنوان «نامه عاشقانه‌ای به میراث غنی موسیقایی ایران» یاد می‌کنند. با دو تالار به نام‌های تالار سازهای ملی و تالار سازهای محلی، موزه شامل بیش از ۳۰۰ نمونه از آلات موسیقی از سراسر ایران است که ظاهر بسیاری از آن‌ها با آنچه در نقاشی‌ و مینیاتورهای قدیمی می‌بینیم، تفاوتی ندارند. موزه موسیقی اصفهان موفق به کسب دو جایزه شده است که آخرین آن‌ها از سوی شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) به‌عنوان بهترین موزه خصوصی ایران بود. 

موزه موسیقی اصفهان نخستین و تنها موزه موسیقی خصوصی در کشور است که توسط دو تن از موسیقی‌ دانان علاقه‌ مند به موسیقی سنتی ایران، مهرداد جیحونی و شهریار شکرانی، در یازدهم آذر سال ۱۳۹۴ تاسیس شده است.

موزه موسیقی اصفهان دارای بیش از ۳۰۰ ساز موسیقی ایرانی است که در بخش‌ های گوناگون دسته‌ بندی شده و به نمایش گذاشته شده ‌اند. با کمک امکانات صوتی و تصویری در این موزه، می ‌توانید روش نواختن سازها را مشاهده کرده، به صدای آنها گوش بسپارید. سازهایی که برخی از آنها با طرح های مینیاتوری تزیین شده و مجموعه ای جذاب از رنگ و صدا را تشکیل داده اند. در این مجموعه می توانید آلات موسیقی را بیینید که در هیچ کشور دیگری نظیر آنها یافت نمی شود. این موزه در میان گردشگران خارجی شهرت بسیاری پیدا کرده و از چشم گردشگران ایرانی پنهان مانده است.

موفقیت ‌ها و افتخارات موزه:
ـ در سال ۱۳۹۵ موزه رتبه نخست شاخص اصول فنی و استانداردهای فیزیکی را از شورای بین ‌المللی موزه‌ های ایران کسب کرد.
ـ در همین سال، موزه موفق به دریافت عنوان بهترین موزه خصوصی ایران از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور شد.

بخشهای مختلف موزه:
تالار سازهای محلی، تالار سازهای ملی، سرای سرآهنگان، موسیقی سرا، کافه، فروشگاه، عکس خانه و کارگاه ساز سازی بخش های تشکیل دهنده این موزه هستند.
در تالار سازهای ملی سازها و انواع آنها به دو زبان فارسی و انگلیسی معرفی شده و از امکانات صوتی و تصویری نیز در این مورد استفاده شده است.
در تالار سازهای محلی با راهنمایی کارشناسانه می توانید اطلاعات جذابی در مورد موسیقی محلی ایران و سازهای مربوط به هر منطقه به دست آورید. امکانات سمعی و بصری نیز در این مورد بکار گرفته شده است.
در سرای سرآهنگان نیز می توانید با اساتید برجسته موسیقی اصفهان آشنا شوید و از زندگینامه و اثری که بر موسیقی اصفهان گذاشته اند اطلاعات کسب کنید.
در موسیقی سرا می توانید از تماشای اجرای زنده موسیقی سنتی ایرانی لذت ببرید.
در کارگاه ساز سازی نیز با مراحل ساخت و اجزاء تشکیل دهنده سازها مطلع می شوید.

لازم به ذکر است که سازهای این موزه اهدا شده از طرف هنرمندان و هنردوستان هموطن است.

Comments

Popular posts from this blog

پخت بریانی در اصفهان

موج پنجم کرونا در آستانه ورود به اصفهان/افزایش ۳۰ درصدی مواد مثبت

تامین کالاهای اساسی مورد نیاز در ماه مبارک رمضان